Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد ناظمی متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار کرد: نخستین بار یک چشم‌پزشک از بوتاکس به روش تزریقی برای درمان بلفارواسپاسم (اسپاسم موجود در پلک ها) استفاده کرد. این چشم‌پزشک مشاهده کرد در بیمارانی که از بوتاکس (بوتولینوم توکسین تیپ A) برای درمان بلفارواسپاسم استفاده شده چین و چروک‌های ناحیه پیشانی بهبود پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: بوتاکس با فلج عضلات باعث رفع چین و چروک می‌شود. پس از نتایج حاصل از مشاهدات این چشم‌پزشک استفاده از این ماده در آمریکا و اروپا برای اعمال زیبایی رونق پیدا کرد. البته بوتاکس جنبه‌های درمانی هم دارد.

این متخصص پوست و مو درباره موارد کاربرد بوتاکس افزود: متخصصان مغز و اعصاب برای درمان فلج اسپاستیک دردناک، چشم‌پزشکان برای بهبود اسپاسم و گاهی نیز متخصصان ارتوپد برای اسپاسم‌های شدید عضلانی که دردناک هستند از بوتاکس استفاده می‌کنند. متخصصان پوست و مو نیز برای موارد زیبایی این ماده را به کار می‌برند.

ناظمی با بیان اینکه بوتاکس را می‌توان حتی در درمان برخی از بیماری‌ها در کودکان به کار برد، تاکید کرد: در گذشته گفته می‌شد از سنی که چین و چروک‌های پیشانی و اطراف چشم پدید می‌آید، این ماده به کار برده، اما امروزه باید قبل از اینکه این چین و چروک‌ها سبب شکستگی در پوست شود، عمل بوتاکس انجام شود.

وی تصریح کرد: افرادی که عادت به اخم‌کردن موقع صحبت‌کردن و مطالعه دارند از سنین پایین‌تری دچار چین و چروک و خط اخم می‌شوند که پس از چند بار تزریق چین و چروک در آن‌ها از بین می‌رود.

این متخصص پوست و مو اظهار کرد: برخی از عوارض بوتاکس به دوز و گروهی از آن‌ها به محل تزریق بستگی دارند. افتادگی پلک از شایع‌ترین عوارض بوتاکس محسوب می‌شود، به همین دلیل متخصصان پوست و مو نباید در قسمت حدود یک سانتی‌متر بالا و وسط ابرو تزریق انجام دهند. اثرات بوتاکس پس از حدود چهار تا شش ماه از بین می‌رود.

ناظمی گفت: عوارض ناشی از تزریق بوتاکس پس از مدتی به طور خود به خود بهبود پیدا می‌کنند. افتادگی پلک نیز گاهی اوقات به دلیل بدشانسی بیمار و پزشک اتفاق می‌افتد. به عبارتی تزریق موجب شده تا بوتاکس از زیر پوست و داخل عضله به قسمت وسط ابرو نفوذ کرده و باعث افتادگی پلک شود.

وی عنوان کرد: وسط ابرو، پیشانی و کناره‌های خارجی چشم از رایج‌ترین نواحی تزریق بوتاکس است. البته از بوتاکس در مقدار و با دوز‌های خیلی کم می‌توان در بهبود چین‌هایی که در سنین بالا و بالای لب اتفاق می‌افتد، استفاده کرد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که استفاده از بوتاکس با دوز بالا در رفع این چین‌ها فلج عضلات دور لب و کج شدن آن ها، اشکال در صحبت‌کردن را به همراه دارد. بوتاکس برای ناحیه گردن هم قابل استفاده بوده که به تکنیک خاصی نیاز دارد، زیرا استفاده از مقادیر زیاد بوتاکس منجر به فلج تنفسی می‌شود.

ناظمی تاکید کرد: افراد باید از برند‌های شناخته شده بوتاکس استفاده کنند. بوتاکس به کاهش تعریق زیر بغل و و کف دست نیز کمک می‌کند، اما به دلیل دردناک بودن تزریق در این نواحی دیگر این روش برای کاهش تعریق به کار برده نمی‌شود.

وی یادآور شد: بیماران قلبی و عروقی، مبتلایان به اختلالات عصبی-عضلانی مانند ام اس و افراد در سنین بالا (بالای ۵۰ سال) باید از تزریق بوتاکس خودداری کنند.


انتهای پیام/

چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۴۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد

دکتر ابراهیم شهریاری گفت: در تاریخ ۹ اردیبهشت امسال، خانمی ۳۰ ساله به همراه همسرش به یکی از مراکز درمانی بخش خصوصی «مطب» مراجعه کرد.

وی ادامه داد: به دنبال تزریق آنتی بیوتیک، خانم دچار شوک آنافیلاکسی شد.

دکتر شهریاری افزود: بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و کار احیا انجام و خانم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان حضرت رسول اکرم کلاله بستری شد و اکنون نیز درحال درمان است.

وی با اشاره به شکایتی که در این خصوص شده است، گفت: در نظام پزشکی، پرونده تشکیل و به دادستانی ارجاع شد و اکنون درحال بررسی است.

 

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • وظیفه قالیشویی چیست؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • بازیگر «پایتخت» در سن ۷۱ سالگی/ عکس
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • مردان سلبریتی که فیلر تزریق کرده‌اند